3.-4.klases ekskursijas iespaidi

2013-10-17 11.17.31

Mēs, Laurenču sākumskolas 3.un 4.klase devāmies Mammas Dabas ekskursijā. Tur Mežaparka lielajā estrādē apmeklējām izstādi „Iepazīsties- koks”. Izstādē tiešām iepazināmies ar koku- no tā sēklām līdz pat koka apstrādei un izmantošanai. Uzzinājām, cik plaši visā pasaulē izmanto Latvijā audzēto koksni: gatavo laivas, mašīnu, kuģu un autobusu detaļas, kamaniņas, rotaļlietas, mēbeles, iepakojamo materiālu. Interesants izstādes eksponāts bija Lady Gagas kleita no finiera. Ļoti pārsteidzoši, ka ik sekundi Latvijā izaug 45,5m3 koka, un tas ir daudz vairāk, nekā mēs patērējam. Viena gada laikā Latvijā izaug tik daudz koksnes, lai uzbūvētu trepes līdz Mēnesim!

„Zilajos brīnumos” ļāvāmies brīnumiem, brīnījāmies un priecājāmies par visu. Izmērījām, cik Laurēnu ietilpst kubikmetrā- 15! Visvairāk mums patika spoguļu labirints, elektriskā lode un zilā šokolāde, kas garšoja lieliski. „Zilajos brīnumos” centāmies izzināt jogas burvību, nekustīgi guļot 2 minūtes un raugoties vienā punktā. Laurēnam tas nav viegli!

Mums ekskursija patika ļoti, bija vērts doties šādā braucienā un iegūt jaunas zināšanas. Jauki arī bija pavadīt laiku kopā ar saviem klases un skolas biedriem.

Rakstu sagatavoja: Laurenču sākumskolas 3.un 4.klases skolēni un audzinātājas


Ievietots

iekšā

autors

Birka:

komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *