Skolas aktualitātes šobrīd (24.04)

Uz doto brīdi (24.04) mācībām Laurenču sākumskolā saņemti 66 iesniegumi. Aktīvi pildās ne tikai 1.klašu komplekti, bet arī vecākās klases – 2.-6.klasei. Saņemti vairāki iesniegumi arī uz mācībām 6.klasē. Vecāki atzinuši, ka arī viens gads Laurenču sākumskolas programmā dod ļoti daudz iespēju sagatavotībai uz iestāšanos Siguldas Valsts ģimnāzijā tieši dabaszinību un tehnoloģiju specialitāšu dēļ. Pieteikumus var aizpildīt pie Izglītības pārvaldes lietvedes Skolas ielā 3, 1.stāvā (Pirmdienās, ceturtdienās no plkst.8.00-18.00, Otrdienās, trešdienās no plkst.8.00-17.00, Piektdienās no plkst.8.00-14.00).

Ja vēlaties noskaidrot kādus jautājumus, pārrunāt savas šaubas pirms pieteikuma iesniegšanas, to laipni atbildēs skolas direktore Sanita Ungura, iepriekš piesakoties pa tālruni 27807774 un saskaņojot tikšanās laiku.

Aprīlī aizvadītas vairākas pārrunas ar pedagogu kandidātiem, kā rezultātā uz doto brīdi atlasīti  6 pedagogi, kuru praktiskās iemaņas un pieeja tiks vērtēta, novērojot viņus darbībā savā šā brīža darba vietā. Visi kandidāti ir pieredzes bagāti, radoši, enerģiski, un šobrīd jau strādā kādā no sākumskolām citviet. Pedagogu meklējumi turpināsies, uzrunājot vēl kandidātus, īpaši uz dažādu specialitāšu programmām. Tāpēc aicinām pieteikties arī tos skolotājus, kas ir ieinteresēti darboties Laurenču sākumskolā, neskatoties uz oficiālo vakanču konkursa noslēgumu. Īpaši gaidīsim pieteikumus no svešvalodu, mākslas, mūzikas, informātikas pedagogiem. Rakstiet mums, ja esat gatavi strādāt arī nepilnu slodzi. Pieteikumus gaidīsim uz e-pastu [email protected]  vai [email protected]

Uz darbu Laurenču sākumskolā piesakās daudzi labi pedagogi, kuriem aktuāla arī dzīvesvieta Siguldā – dzīvokļa vai citas dzīvojamās platības īre. Ja Jums ir kādi piedāvājumi, lūdzu rakstiet uz e-pastu [email protected] . Būsim pateicīgi par atbalstu!

Šonedēļ vairākas reizes direktore tikusies ar Siguldas sporta skolas un Mākslu skolas „Baltais flīģelis” vadību, kā arī pašvaldības Izglītības pārvaldes un komitejas pārstāvjiem, lai precizētu piedāvājumu sportā, mākslā un mūzikā. Abas profesionālās ievirzes skolas ar lielu ieinteresētību un atvērtību vērtē skolu savstarpējo sadarbību.  Jau uz doto brīdi skaidrs, ka Laurenču sākumskolas audzēkņi brīvi varēs izmantot Laurenču sporta centra bāzi – dušas, garderobes, tualetes, sporta laukumus skrituļošanai, skriešanai, futbolam, distanču slēpošanai un orientēšanās aktivitātēm. Arī profesionālās ievirzes vieglatlētikas nodaļa treniņus pamatā plāno organizēt uz šī sporta centra un skolas bāzes. Precīzāku piedāvājumu Sporta skola un Mākslu skola sagatavos un prezentēs vecākiem Atvērto durvju dienā 7.maijā.

24.aprīlī jau uz otro savu tikšanos sanāca Finanšu un vecāku atbalsta biedrības dibināšanas darba grupa, kas šobrīd aktīvi gatavo statūtu melnrakstu un tiekas, lai precizētu iespējamās vecāku izmaksas papildizglītības jeb interešu izglītības jomā.

Ik nedēļu direktore piedalās Būvsapulcēs un uzrauga remontdarbus skolā. Noslēgumam drīz tuvosies ēkas fasādes siltināšana, šobrīd betonē grīdu segumus. Tā kā noslēgusies apkures sezona, būvnieki aktīvi ķērušies klāt visu inženierkomunikāciju un elektroinstalāciju pārvilkšanai, ierīkošanai.

23.aprīlī direktore piedalījusies izglītības konferencē „Nākotnes skola sākas šodien”, ko rīkojusi Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Britu padomi un citiem sadarbības partneriem. Piedaloties arī ārvalstu lektoriem, tika prezentēta gan vietējā, gan starptautiskā pieredze citādā mācīšanā, ar uzsvaru uz atvērtu, jaunas pieejas mācīšanos un tehnoloģiju izmantošanu.  Iegūtas aktuālākās idejas un skatījumi par nākotnes izglītību.


Ievietots

iekšā

autors

Birka:

komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *