Grāmatu izstāde un tikšanās ar rakstnieci Luīzi Pastori Laurenču sākumskolā

Aprīlis mūsu skolā ir notikumiem raibs kā Lieldienu ola. Viens no pasākumiem tika rīkots par godu Starptautiskajai bērnu bilžu grāmatu dienai, kas ik gadu tiek atzīmēta 2.aprīlī. Skolas resursu centrā tapa izstāde ar mūsu skolas skolotāju un darbinieku iemīļotākajām bērnības grāmatām, un mūsu skolas audzēkņiem bija lieliska iespēja ne tikai aplūkot šis grāmatas, bet arī uzminēt, kuram no skolotājiem šī grāmata pieder.

Aplūkojot izstādi, daudzus pārņēma nostaļģija un ilgas pēc senās, mīļas vakara pasakas kopā ar lācīti Rikikī, Diegabiksi un Pifu, vai klusā stūrīša savā istabā, kur, līdz kamēr miegs paņem savā varā, tika lasīta „Starp mums meitenēm runājot”.

Apkopojot rezultātus, veiksmīgākajiem minētājiem bija iespēja tikties ar bērnu grāmatu autori un rakstnieci Luīzi Pastori. Viņa dienu iepriekš Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonijā 24. aprīlī, Rīgā, saņēma balvu nominācijā Labākais Latvijas autora darbs bērniem ar savu grāmatu „Maskačkas stāsts”.

Mums bija liels prieks sveikt Laurenču sākumskolā rakstnieci klātienē, uzklausīt viņas stāstu par grāmatas tapšanu, skolas laiku stāstus, kā arī radoši darboties viņas piedāvātajās aktivitātēs. Paldies autorei par interesanto tikšanos, autogrāfiem un, protams, aizraujošo lasāmvielu.

 

Marita Veica,

Laurenču sākumskolas bibliotekāre


Ievietots

iekšā

autors

Birka:

komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *