Laurēni noslēdz Dzejas dienas ar “Baltā vilka nakti”

Septembris Laurenču sākumskolā tika aizvadīts Dzejas dienu noskaņās: jaunāko klašu skolēni bija aicināti piedalīties dažādās aktivitātēs, piemēram, sacerot jautrus mīklupantus un ilustrējot dzejoļus, bet vecāko klašu skolēniem bija paredzēts īpašs piedzīvojums!
Šī gada Dzejas dienas Laurenču sākumskolā noslēdzās piektdien, 3.oktobrī, kad Dzejas nakts, kas viennozīmīgi ir kļuvusi par skolas tradīciju, jau atkal pulcēja kopā vecāko klašu skolēnus! Par šī gada īpašo Dzejas dienu simbolu tika izvēlēts Jānis Baltvilks, kuram par godu Dzejas nakts tika nosaukta par „Baltā vilka nakti”, ļaujot skolēniem aizceļot uz autora radīto dabas tēlu pasauli un aizdomāties par baltā toņa daudzajām nokrāsām! Kā īpašais viesis bija ieradusies arī Vilka pils princese, Latvijas Nacionālās bibliotēkas darbiniece, Kristīne Zīle!
Kā ieejas biļete pasākumā kalpoja skaisti noformēts Jāņa Baltvilka dzejolis, kas aizsāka vēl kādu jauku tradīciju: Dzejas nakts īpašā dzejoļu krājuma veidošanu, kurš tiks papildināts katrā nākamajā Dzejas naktī! Astoņās stacijās skolēniem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par un ap dzeju, veidot dzejiskas kompozīcijas no dabas un citiem materiāliem un sagatavot liriskas kartītes, tās rakstot ar spalvu, kā arī spēlēt ēnu teātri un sacerēt pašiem savu dzejoli. Vakara gaitā jauku pārsteigumu skolēniem sagādāja arī skolotāji, pagatavojot īpaši gardu maltīti dzejiski baltā noskaņā!

Paldies skolēniem par nerimstošo dzīvesprieku un ieguldījumu skolas tradīciju veidošanā, kā arī ikvienam skolotājam, kas palīdzēja pasākuma organizēšanā un norisē! Īpašs paldies par atsaucību Kristīnei Zīlei!


Ievietots

iekšā

autors

Birka:

komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *