3.klase dodas ekspedīcijā uz Lorupes gravu

IMG_1204

Vēsi rudenīgā 17.oktobra dienā Laurenču sākumskolas 3.klase devās pārgājienā. Kopā ar klases audzinātāju Agnesi  un vecākiem pārgājiena plānošana ritēja jau vairākas nedēļas, plānojot netipisku pārgājiena maršrutu.

Tika izpētīta Lorupes grava pa Lorupītes gultni, pārvarot dažādus šķēršļus upītes šķērsošanai, visi kopā rāpās stāvā nogāzē, drosmīgākie pievarēja arī tumšo tunelī zem dzelzceļa sliedēm.  Visi šie šķēršļi patīkami pārsteidza gan bērnus, gan vecākus. Kopīgās grūtībās  visi dalībnieki ik pa laikam uzmundrināja cits citu, deva padomus, meklēja ērtākās, izbrienamākās takas. Kāds pa laikam skolotājai uzsauca: «Šis nu gan ir īsts komandas saliedēšanas pasākums!»

Tāpat spēles veidā tika atkārtotas arī skolas gudrības – reizrēķins, latviešu valodas īpašības vārdi, nedaudz krievu valoda un dabaszinības. Pēc garā gājiena visi bija pelnījuši kārtīgas pusdienas: kurot ugunskuru un vārot tēju meža vidū, visu nepieciešamo tām sarūpēja gādīgie klases tēti. Drosmīgie tuneļa pievarētāji šajā brīdī pamanījās arī žāvēt slapjās zeķes un gudrot, kā atgriezties mājās sausām kājām.

Kopābūšanu ikviens novērtēja kā patiesi izdevušos. Bērni,  vērojot vecāku degsmi un iesaistīšanos, vēlāk pauda patiesu prieku, ka šāds pārgājiens noticis visiem kopā un aicināja to noteikti veidot par savas klases tradīciju!

Sagatavoja Aija Petrovska


Ievietots

iekšā

autors

Birka:

komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *