6.klases ekskursija uz Rīgu

20.oktobrī 6.klases skolēni devās aizraujošā ekskursijā Rīgas virzienā. Plānā bija trīs apskatāmie objekti: Latvijas Nacionālā bibliotēka,  Spīķeru kvartāls (RIXC ) un DDT teātris. Latvijas Nacionālā bibliotēka ar savu atmosfēru, plašumu un gaišumu patiesi pārsteidza. Bibliotēkas darbinieka vadībā skolēni izstaigāja visus ēkas stāvus, noklausījās interesantu stāstu par bibliotēkas iespējam, piedāvājumiem, funkcijām,  visus pārsteidza liela, skaista konferences zāle, milzīgie plaukti ar dāvinātajām grāmatām (starp tiem ir arī mūsu Laurenču sākumskolas dāvana), kā arī pats Dainu skapis.  Bija iespēja ieiet  lasītavās, apskatīt grāmatas un dažādas tematiskās izstādes. Divas stundas aizskrēja nemanot.

Spīķeru kvartālā visi izkustējās spēļu laukumā un tad devās uz RIXC  centru „KIM?” Laboratoriju. Sirsnīgas un jaukas gides vadībā  skolēni apskatīja Viktora Timofejeva izstādi “Proxyah” un Dainas Taimiņas izstādi “Hiperboliskās plaknes un ilgtspējības tīkli”, iepazinās ar latviešu izcelsmes amerikāņu mākslinieces un matemātiķes Dainas Taimiņas darbiem un ar citām  Laikmetīgās mākslas centra ekspozīcijām.

Ekskursijas pēdējais posms – dalība izrādē-spēlē “Nāves ēnā”, kurā skolēni bija nevis skatītāji-vērotāji, bet aktīvi dalībnieki. Kopā ar izrādes aktieriem un spēles vadītājiem Jāni un Andreju visi mēģināja saprast noveles varoņu rīcības un to, vai arī ikdienā mums nesanāk sastapties ar ļoti līdzīgiem cilvēkiem un situācijām. Skolēniem, tāpat kā R. Blaumaņa novelē tēlotajiem zvejniekiem, kas atrodas uz atlūzušā ledus gabala, bija dota iespēja īsā laikā izdomāt, ko darīt un kā izglābties. Spēle atspoguļoja gan skolēnu dzīves principus, gan attieksmi pret līdzcilvēkiem un vērtības.

Sagatavoja skolotāja Valentīna Voiciša

 


Ievietots

iekšā

autors

Birka:

komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *