Laurenču sākumskolā viesojas stikla pūtēji no Ventspils

DSC_0076

2.decembra rītā pie Laurenču sākumskolas skolēniem ieradās viesi no Ventspils – stikla apstrādes meistari! Aizraujošās 40minūtēs  skolēniem bija iespēja iepazīties ar šo reto profesiju, uzzinot, ka stikla galvenā sastāvdaļa ir kvarca smiltis, bet daudzkrāsainos stikla toņus var iegūt, izmantojot dažādu metālu piejaukumus! Stikla meistari ne tikai demonstrēja, kā desmit minūšu laikā stikla stienītis ap 2000 grādu karstā liesmā top par stikla figūru, bet arī uzdeva dažādus jautājumus par stiklu. Pareizo atbilžu sniedzēji balvā saņēma kaklā karināmu stikla rotiņu.
Vislielākais prieks skolēniem bija pašiem izmēģināt stikla pūšanu, saprotot, ka galvenais šajā procesā ir tieši pacietība! Meistari pastāstīja, ka šo arodu apguvuši Krievijā, jo Latvijā šajā profesijā neviens vairs neapmāca, tādēļ tos skolēnus, kuriem radās interese par šo neparasto un skaisto nodarbi, meistari aicināja ciemos uz Ventspili!
Gandrīz katrs skolēns pēc tikšanās vēl labu brīdi runāja ar meistariem un uzdeva sev interesējošos jautājumus. Daudzi iegādājās arī Ventspils stikla pūtēju brīnišķīgos stikla izstrādājumus, neparastas figūriņas dažādu dzīvnieku formās, lai iepriecinātu savus tuvākos!


Ievietots

iekšā

autors

Birka:

komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *